Tentoonstellingen

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 
Tentoonstellingen

Vaste tentoonstellingen:

Collectie Schoonewelle
De bekende collectie Schoonewelle is permanent te zien; een collectie met geprepareerde vogels en zoogdieren. Voor de kinderen is er een speurtocht.
Eeuwenoude Sporen
De grote lijn in deze tentoonstelling omvat een periode van zo’n 2000 jaar regionale historie en wording van ons landschap met een gewaagde blik in de toekomst; u zult acteurs uit de titel zien: big five, maar ook small five... . Het is een verhaal dat nooit af is en we zijn voornemens er steeds weer nieuwe accenten uit te lichten.
Geschiedenis van Zwartsluis
Museum Schoonewelle laat door middel van oude kaarten, foto’s en objecten een goed beeld zien van de geschiedenis van Zwartsluis.
Collectie Berthus Klomp
Berthus Klomp wordt ook wel de Rembrandt onder de klompenmakers genoemd. Zijn klompen pronken in musea van Moskou tot New York en van Arnhem tot Stockholm.
Wisseltentoonstelling(en):

Expositie:  Expositie amateurkunstenaars 'Van Traan tot Oceaan.'

Nieuw in het expositieprogramma van Museum Schoonewelle van dit jaar is een groepstentoonstelling van 18 november 2017 - 3 maart 2018 voor amateurkunstenaars uit Zwartsluis en omgeving.

Schilderijen, foto’s en tekeningen in allerlei variaties van 21 artistieke mensen zijn te zien in Museum Schoonewelle in Zwartsluis.Voor sommigen is het de allereerste keer, anderen hebben al eens een prijs gewonnen. Het thema ‘Van Traan tot Oceaan’ is heel breed. Het kan van een druppel water uitgroeien tot een enorme oceaan. De amateurkunstenaars komen uit Zwartsluis en allerlei plaatsen uit de regio en wijde omgeving.Water staat centraal in deze nieuwe expositie in het Museum voor Natuur en Ambacht. De expositie ‘Van Traan tot Oceaan’ is te zien tot 3 februari 2018 en is beslist de moeite waard te bekijken.


 
Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht staat in Zwartsluis. De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht. Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren. Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht waar, naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________