Rondleiding

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 
Rondleiding
Uw bezoek krijgt meer betekenis met een rondleiding. Deskundige gidsen vertellen boeiend over de thema's aan de hand van de tentoonstelling in het museum. De duur van een rondleiding is ongeveer één uur.

De groepsgrootte is maximaal 20 personen. Is de groep groter, dan wordt die opgesplitst. Het andere deel van de groep kan dan gebruik maken van de andere faciliteiten: de filmzaal, de wisselexpositie bekijken, snuffelen in onze museumwinkel of gewoon genieten van een kopje koffie/thee in Buisman Koffiecorner/Theetuin van Sluuspoort.

Rondleidingen uitsluitend na reservering. Voor informatie over de kosten kan contact worden opgenomen via mail schoonewelle@schoonewelle.nl of telefonisch via 038-3866555. 
Voor degene die liever op eigen gelegenheid ons museum bekijkt is er een museumgids beschikbaar, waarin het gehele museum beschreven wordt.
 

Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht staat in Zwartsluis.
De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht.
Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren.
Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht waar, naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________