Bleistarte van het Jaar

Op dinsdagavond 9 februari wordt er voor de tweede keer gestreden om de titel ‘Bleistarte van het Jaar’. Wie mag zich op deze avond “laten kronen” tot ‘Bleistarte van 2016′ . De eerste avond was in november, maar ook al was u toen niet aanwezig,  u heeft nog even veel kans om “Bleistarte van 2016” te worden.

En dat het verleden leeft in Zwartsluis is duidelijk. We bedoelen daarmee dat de belangstelling voor Zwartsluis en haar rijke geschiedenis groot is, dat blijkt o.a. uit de, in 2014 gelanceerde facebookpagina ‘Zwartsluis in oude foto’s’. Deze facebookpagina heeft veel volgers en is in korte tijd een enorme populariteit gekregen en gezien de reacties is er veel kennis onder de Bleistarten en de oud-Blestarten. In de fotokennisquiz ligt de nadruk op het verleden, maar in de vragen komen ook uitstapjes naar het heden voor. Een strenge, doch rechtvaardige jury zorgt voor de puntentelling en de ‘juiste gang van zaken’.

Niet alleen meedoen is de moeite waard. Aanwezig zijn ook, want iedereen kan meekijken als de oude foto’s voorbijkomen en de vragen worden afgevuurd. Dus ook voor niet-deelnemers zijn het leuke avonden. De avond wordt georganiseerd door Museum Schoonewelle – Sluuspoort op dinsdagavond 9 februari, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30, entree € 5,00 incl. koffie bij aanvang.