Creatief aan de slag, maak je eigen sieraad

Hergebruik en duurzaamheid zijn begrippen die met het verstrijken van de jaren een steeds belangrijkere betekenis krijgen. Wie denkt dat hier alleen maar grootschalig invulling aan kan worden gegeven, zit er naast. Ook tijdens het Winterkwartier kun je je steentje bijdragen. En het mooiste van alles? Je houdt er zelf nog iets waardevols aan over ook. Onder leiding van Carla Aleksandrowicz en Marijke Simone wordt er namelijk van gebruikte fietsbanden een leuk sieraad gemaakt. Nieuwsgierig geworden? Meedoen? Dat kan.

Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. U neemt zelf een goede schaar mee. Voor gebruikte fietsbanden wordt gezorgd. Heeft u er toevallig nog een paar liggen of moet die van uw fiets toch nodig worden vervangen? Neem ze dan gerust mee.

Maar beide dames maken er deze avond een dubbel creatief feest van. Je kunt namelijk ook kiezen voor deelname aan een workshop ‘Paper Roses’.  Engeland is beroemd om zijn prachtige rozentuinen. De negentiende-eeuwse koningin Victoria was dol op rozen en liet haar paleizen uitbundig versieren met deze romantische bloemen. Tijdens de winterfeesten werden de zalen versierd met  “paper roses”,  niet van echt te onderscheiden. Tijdens deze workshop leer je in één avond hoe je deze prachtige rozen maakt.

Sluuspoort, Zwartsluis, dinsdagavond 12 januari a.s., aanvang 19.30 uur. Deelname: € 7,50 incl. materialen en koffie. Zelf een schaar meenemen. Reserveren noodzakelijk.