Laatste week Martin Sijbesma in Museum Schoonewelle – Ontmoet de kunstenaar

In de Tagrijn op de tweede etage van Museum Schoonewelle is tot en met zondag 3 juli ingericht met werken van Martin Sijbesma uit Kûbaard, Friesland.

In zijn schilderijen in deze expositie zijn veel oude gebouwen en oude auto’s te zien en hier een daar een passerend huisdier. De oude auto’s, met name Citroën en Mercedes zijn zeer realistisch geschilderd. Elk detail is met de grootst mogelijk precisie geschilderd terwijl de landschappen eromheen veel minder realistisch zijn. De schilderijen hebben meestal een romantische en warme inslag.

Martin Sijbesma woont in Kûbaard Friesland in een voormalig gereformeerde kerk. Sijbesma geeft les in de techniek van het olieverf schilderen (glaceer techniek: laag over laag) en les in modeltekenen. Naast de bijzondere schilderijen heeft Martin Sijbesma ook mooie verhalen te vertellen. Museum Schoonewelle heeft Martin Sijbesma uitgenodigd om op de laatste expositiedag aanwezig te zijn in Zwartsluis, waar u hem kunt ontmoeten, tijdens een “Meet and Greet”. U bent van harte welkom.