Lezing “Rusland vandaag de dag”

Op woensdagavond 10 februari komt Marie-Thérèse ter Haar naar Zwartsluis. Zij vertelt over ‘Rusland vandaag de dag’, de Westerse bril gaat af. Het boeiende van het Winterkwartierprogramma is dat het de bezoeker de charmes en de kracht van de nabije omgeving leert kennen, maar dat ook dikwijls een kijkje (tot ver) over de grenzen wordt genomen.

Een bijzondere invulling krijgt dat in de lezing van, de bij velen bekende,  Rusland deskundige Marie-Thérèse ter Haar. Zij analyseert in de lezing ‘Rusland vandaag de dag’ de actuele gebeurtenissen aan de hand van recente krantenkoppen. Aan de orde komen onder meer de volgende vragen: Hoe kijkt Rusland naar het Westen en hoe kijkt het Westen naar Rusland?, Hoe denken de Russen over Poetin? Is er in Rusland sprake van opkomst van nationalisme? Hoe is de relatie tussen Rusland en de Krim? Hoe kijken de Russen tegen de Oekraïne aan?

De informatiestromen die ons land bereiken wat Rusland betreft, worden vaak met een Westerse pet op gelezen. Marie-Thérèse ter Haar probeert een kijkje te geven in de huidige Russische ziel en de Russische maatschappij. Zij probeert nuances aan te brengen bij de veelal harde Westerse krantenkoppen. Ook deze avond wordt georganiseerd door Museum Schoonewelle – Sluuspoort, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, entree € 6,00 (incl. koffie/thee bij aanvang).