Meet and Greet Jan Wessels (geweest)

Op dinsdagavond 8 november kunt u kennismaken met Jan Wessels. Deze ‘wildlife’ schilder exposeert bij Museum Schoonewelle met een deel van zijn uitgebreide

Een collectie schilderijen met zeer herkenbare onderwerpen zoals : tuinvogels, roofvogels, reeën, vossen, vissen, allemaal in hun eigen landschap en zeer gedetailleerde geschilderd en bijzondere “stillevens”. Dit is maar een klein deel van de onderwerpen van de expositie “Natuur-Natuurlijk”.

Jan Wessels komt naar Museum Schoonewelle/Sluuspoort om te vertellen over zijn schilderijen, zijn bron van inspiratie, de natuur, de seizoenen, de voorstudies, kortom hij komt naar Zwartsluis om zijn passie met u te delen. Ook laat bij beelden zien van schilderijen die niet opgenomen zijn in de expositie.

Jan Wessels uit Hengelo is een grootheid binnen de groep van ‘wildlife schilders’. Naast de exposities in eigen land heeft hij ook veel exposities gehad in het buitenland, met één van de hoogtepunten zijn bijdrage aan de wereldberoemde én prestigieuze tentoonstelling ‘Birds in Art’ die jaarlijks in het Leigh Yawkey Woodson Art Museum in Amerika wordt gehouden. Werken van zijn hand zijn al zes jaar geselecteerd voor deelname aan deze tentoonstelling. Het museum heeft zelfs één van zijn schilderijen aangekocht en opgenomen in de permanente collectie. Datzelfde geldt overigens voor het Manley Art Museum in het Australische Sydney. De internationale belangstelling en waardering geeft aan dat Jan Wessels een schilder van formaat is. Museum Schoonewelle is dan ook supertrots dat Jan Wessels naar Zwartsluis komt.

Een aantal van zijn schilderijen van de expositie “Natuur-Natuurlijk”” zijn verkrijgbaar als kaart in de museumwinkel. De expositie van “Natuur-Natuurlijk” loopt nog t/m 26 november.

U bent van harte welkom op dinsdagavond 8 november a.s. om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Museum Schoonewelle, Handelskade 25, Zwartsluis, www.sluuspoort.nl en www.janwessels.nl