Overijsselse vrijwilligersprijs verdiend!

De provincie Overijssel rijkt jaarlijks aan 100 vrijwilligers en organisaties een Overijsselse Vrijwilligersprijs uit. Deze week kreeg het team van Sluuspoort de oorkonde overhandigd voor hun vele uren die ze belangeloos inzetten.

Deze vrijwilligers zijn genomineerd door beheerder Evelien Kuilder. Ze is als beheerder ontzettend blij met alle vrijwilligers van de Sluuspoort. In de Sluuspoort zit bijvoorbeeld de bibliotheek van Zwartsluis en een museum. In totaal zetten bijna zeventig vrijwilligers zich met hart en ziel op allerlei manieren in. Sommige vrijwilligers komen meerdere dagen in de week en zijn zelfs op verschillende plekken inzetbaar. Andere vrijwilligers komen op een leeftijd dat het lichaam niet meer goed wil, maar ze komen toch. ‘Ze sterven in het harnas’, wordt er wel eens gezegd.

Van een computer repareren tot posters rondbrengen, van groepen kinderen begeleiden tot de boekhouding doen. Altijd staan ze klaar! Wat een enorm groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben deze mensen. Ze zullen zelf nooit zeggen dat ze iets verdienen, daarom wil Evelien deze vrijwilligers nomineren.

Gepubliceerd door Robert Jansema