Pokémon vertrekken binnenkort uit Museum Schoonewelle (geweest)

ZWARTSLUIS – Museum Schoonewelle heeft de hele zomer bezoek gehad van tientallen Pokémon, maar de kleine wezentjes maken zich op voor hun overwinteringsadres in Zuid Europa. Hun vertrek zal plaatsvinden na de herfstvakantie.

Dat betekent dat de jeugd zich ook tijdens de herfstvakantie nog even kan uitleven. Zij kunnen door het gehele gebouw op zoek naar de ruim 100 Pokémon die er her en der, al dan niet goed, verstopt zitten. De vrijwilligers van Museum Schoonewelle hebben deze Pokémon exact in kaart weten te brengen en ze genummerd. Op de zoektocht kunnen de kinderen dan ook de nummers, namen of kleuren noteren van de Pokémon die ze weten te vinden.

Namens de vrijwilligers stelt Eefje Bols: “We hebben een leuke zomer gehad, met de Pokémon en al de extra jeugdige bezoekers”. Veel kinderen kwamen speciaal naar Museum Schoonewelle om de Pokémon te zoeken en het leuke is, dat bij Museum Schoonewelle de Pokémon niet digitaal zijn. Je hebt geen smartphone nodig, de Pokémon hoeven niet gevangen te worden en het zoeken is juist geschikt voor de jongere gasten. Zoeken en ontdekken is voldoende.