Vriendendag Museum Schoonewelle

Op zaterdag 16 april a.s., aan het begin van de Museumweek organiseert het bestuur van Museum Schoonewelle een Vriendendag voor de Vrienden van Schoonewelle. Het bestuur wil op deze wijze een blijk van waardering geven voor de hartelijke steun die zij van de donateurs ontvangt.

Interim-voorzitter Albert Corporaal heet de vrienden om 11.00 uur welkom en geeft een doorkijkje naar de activiteiten die dit jaar nog op stapel staan. Daarna zijn er een aantal activiteiten: braakballen pluizen voor jong en oud, een demonstratie van onze preparateur, een presentatie van de Vogelbescherming Nederland over de bescherming onze weidevogels met name de Kievit en een presentatie over onderzoek naar de Torenvalk,  Kerkuil en Steenuil in ons gebied. De presentaties zijn geschikt voor jong en oud.

De jongeren (en ouderen) kunnen op zoek naar uilen. Speciaal voor deze dag hebben de uilen zich verstopt in het museum. Geprepareerde uilen, maar ook uilen van aardewerk, hout en andere materialen, uilen in allerlei soorten en maten. Aan het eind van de dag is er een prijsje voor degene die de meeste uilen gevonden heeft.

Naast de vrienden zijn andere belangstellenden natuurlijk ook van harte welkom. En op 16 april kunt u vriend worden van Museum Schoonewelle. Voor een bedrag van € 12,00 of € 15,00 heeft u met uw gezin, het gehele jaar gratis toegang.

De dag is tevens bedoelt als contactdag tussen donateurs, vrijwilligers en bestuur van het museum.