Workshop Genealogie bij Sluuspoort in Zwartsluis

Op zoek naar je familie? Genealogie, sibbekunde of stamboomonderzoek, is een discipline van de geschiedkunde die zich bezighoudt met voorouderlijk onderzoek en de afstamming van personen. Tal van mensen, ook inwoners van Zwartsluis en de regio, zijn daar erg in geïnteresseerd.

Voor wie daar verder mee aan de slag wil, of er al mee aan de slag is gegaan en meer wil weten, worden er twee workshops over dit onderwerp gehouden. Deze worden gegeven door Albert Kroes uit Hasselt,  Thijs Oosterhof van de Historische Vereniging Zwartsluis en de heer Eikelboom uit Genemuiden. Dit Zwartewaterlandse gezelschap helpt maximaal 25 personen per avond graag op de goede (familie)weg. Met name Albert  Kroes heeft al heel veel familie stambomen uitgezocht en vastgelegd.

Wat mag er worden verwacht: wegwijs maken op het internet, hoe ga je zoeken, op welke site, wat zijn aanknopingspunten, met welke programma’s kun je werken en wat is handig of minder handig. De eerste avond is op 11 januari a.s. De tweede avond is gepland op 29 februari a.s. U kunt beide avonden bezoeken, maar ook een avond is mogelijk. Tijdens deze avonden word je op weg geholpen en als je al een klein begin hebt word je verder geholpen.

Sluuspoort Zwartsluis, aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Deelname € 5,00 incl. koffie bij aanvang. Opgeven voor deze workshop(s) is noodzakelijk en de deelnemers dienen hun eigen laptop mee te nemen.