Workshop Genealogie op het programma bij Museum Schoonewelle

Voor de tweede workshop duiken we in de geschiedenis en gaan we op zoek naar voorouders en andere bijzonderheden uit het verleden.

Genealogie, sibbekunde of stamboomonderzoek, is een discipline van de geschiedkunde die zich bezighoudt met voorouderlijk onderzoek en de afstamming van personen. Tal van mensen, ook inwoners van Zwartsluis en de regio, zijn daar erg in geïnteresseerd.

Voor wie daar verder mee aan de slag wil, of er al mee aan de slag is gegaan en meer wil weten, worden er twee workshops over dit onderwerp gehouden. Er zijn voldoende “kenners” die de deelnemers graag op de goede (familie)weg helpen.

Wat mag er worden verwacht: wegwijs maken op het internet, hoe ga je zoeken, op welke site, wat zijn aanknopingspunten, met welke programma’s kun je werken en wat is handig of minder handig. Tijdens deze avonden word je op weg geholpen en als je al een klein begin hebt word je verder geholpen.

Opgeven voor deze workshop(s) is noodzakelijk en de deelnemers dienen hun eigen laptop mee te nemen. De workshop is gepland op maandag 29 februari bij Museum Schoonewelle, Sluuspoort, Handelskade 25, Zwartsluis. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Deelname € 5,- (incl. koffie/thee bij aanvang).