Van verzameling naar museum

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht. Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren.

Van Museum Schoonewelle naar Schoonewelle Centrum Natuur en Ambacht

Rond de eeuwwisseling, na jaren van overleg met de gemeente, is Schoonewelle verbouwd tot een multi-functioneel Centrum voor Natuur en Ambacht waar, naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

Van Schoonewelle Centrum Natuur en Ambacht naar Schoonewelle Museum van Natuur en Ambacht

Begin 2012 is de volgende stap gezet. Schoonewelle maakt nu deel uit van Sluuspoort. In het Museum is de bekende collectie Schoonewelle permanent te zien, een collectie met geprepareerde zoogdieren en vogels. Daarnaast is er de thema-expositie “Blijf bij de tijd”, een expositie die nieuwsgierig maakt en alle elementen van het leven laat zien, van hemellichaam tot aan het leven op aarde. Het museum beschikt over een museumwinkel. Rondom de tentoonstellingen wordt een divers programma van lezingen, workshops, cursussen en andere activiteiten georganiseerd door Sluuspoort/Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht.